top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCharissa van Meurs

Je lijf terug in balans

Je lijf weer in balans (en je hoofd ook)

Afgelopen weken zijn niet altijd goed geweest voor ieders gezondheid. We moesten zoeken naar een nieuw ritme, wennen aan een nieuwe werkelijkheid en omgaan met veel stress en boosheid in de wereld om ons heen. Met als gevolg de extra corona kilo's waar we al meer over hebben gehoord.


Ik ben groot tegenstander van diëten! Dit is gericht op korte termijn resultaten. Je focust op eten, calorieën tellen, vetten, suikers, voedingsschema, dit mag ik niet etc. Het levert stress op, elke keer nadenken over wat wel en niet mag kost enorm veel moeite en energie. En laten we eerlijk zijn, die energie heb je helemaal niet…Je bent moe, op, uitgeblust na afgelopen weken. Alle ballen hoog houden eist zijn tol. Nu de samenleving weer op gang komt, kinderen weer naar school gaan zou je verwachten dat je opgelucht adem haalt en vol energie verder gaat. Maar helaas….zo werkt het niet…na een tijd van stress moet je opladen, mentaal en fysiek.

Welke patronen zijn er bij jou ingesleten afgelopen weken? Een koekje bij elk kopje koffie? Elke dag een wijntje (of meer) omdat het zulk mooi weer was? ’s Avonds chocola en koekjes bij de thee omdat je het verdient na zo een dag? Later naar bed? Veel minder gesport?

Welke dingen kan jij afvinken van het lijstje? Doordat we uit ons oude patroon zijn gerukt en een nieuw ritme moesten vinden kan dit plaatsgemaakt hebben voor nieuwe minder gezonde gewoontes. Dit gaat ten koste van de energie die jij hebt en dat is zonde! Tijd om deze patronen weer te doorbreken! Maar..hoe dan?

Ik zal je een aantal tips geven, kleine veranderingen die je op weg helpen:

· Start de dag met een gezond ontbijt: een goede start is het halve werk;

· Zet een thermoskan heet water naast je, zo ben je minder geneigd om elke keer een kop koffie te drinken en te snacken. Lekker met een schijfje citroen en wat gember;

· Skip de tussendoortjes, die heeft je lijf helemaal niet nodig;

· Ga op maandag sporten, wandelen of fietsen. Zo begin je je week goed en gezond en is het makkelijker om het de rest van de week vol te houden;

· Plan me-time in: lees een boek, neem een bad, spreek af met een vriend(in), kies iets waar jij van oplaadt.

Niemand zegt dat het makkelijk is, maar onthoudt wat Winston Churchill zei:

Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page