top of page
Charissa van Meurs
Coach in Delft
Persoonlijk coach
Coach voor lijf en bedrijf

Voor bedrijf

We leven in een tijd waarin verandering de enige constante factor is. Dat doet wat met organisaties, teams en het individu. Een externe bedrijfscoach helpt inzicht te krijgen in de blinde vlekken binnen het bedrijf, zodat duidelijk wordt waar het vastloopt.

"Ze doen niet wat ik zeg" of "Er zit totaal geen commitment binnen het team." Herkenbaar? Lees dan verder!

Intern "gedoe" zoals lange processen, conflicten, gebrekkige samenwerking, moeizame communicatie en het ontbreken van innovatiekracht voelen als een onnodig gevecht. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Vaak hebben we wel door dat dingen 'anders' moeten, maar weten we niet hoe. Binnen bedrijven die een verandering willen doorvoeren wordt er vaak een variant van 'hetzelfde' gebruikt, zonder echt iets anders te doen. 

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Top-down benadering: Er wordt op managementniveau een besluit tot verandering genomen, zonder inspraak en input van medewerkers. Zij zijn echter wel degene die dit moeten uitvoeren. Dit leidt vaak tot weerstand en terugval in oude gewoonten.

  • Korte termijn oplossingen: De echte oorzaak wordt niet in beeld gebracht, maar er worden slechts brandjes geblust door symptomen op te lossen in plaats van de onderliggende oorzaak aan te pakken. Er wordt bijvoorbeeld een communicatie of salestraining aangeboden, terwijl de oorzaak niet ligt bij de competenties of vaardigheden van de medewerkers.

  • Technische oplossingen: Er wordt geïnvesteerd in systemen en technologieën, maar er wordt geen aandacht besteed aan de cultuurverandering en dus aan de menskant. 

Als iets anders moet binnen een bedrijf gaat de directie/management eerst bedenken hoe en wat. Als dat op papier staat verwachten ze dat anderen het gaan doen. Vervolgens blijkt dat er onvrede is onder medewerkers. Ze hebben geen gevoel van inspraak, van autonomie. Er wordt wat bedacht en zij moeten het maar gaan uitvoeren. De ene manager gaat dan nog harder duwen om het voor elkaar te krijgen, de ander gaat terug naar de tekentafel om opnieuw te bedenken wat "de rest" vervolgens weer moet gaan doen. 

​Er wordt echter een hele belangrijke stap vergeten: DE MENS. Daar wordt vaak compleet aan voorbij gegaan. Dat geldt zowel voor de directie, management, teamleiders als voor het personeel op operationeel niveau. 

Veranderen doe je niet door alles op papier te zetten, maar door in de onderstroom te duiken. Wat speelt er nu echt? Waar wordt men blij van en waarvan juist niet? Wat vertelt het gedrag van elk individu ons?​ Wat vertelt mijn eigen gedrag mij en de rest?

​Mijn aanpak als bedrijfscoach is altijd horen, zien en voelen. Dat doe ik door mee te lopen, in gesprek te gaan en te luisteren. Alleen zo krijg je toegang tot de kern, de onderstroom. Een bedrijfscoach traject is altijd maatwerk. Samen bepalen we de beste route voor jouw bedrijf. Onderweg stemmen we steeds af om te bepalen of we nog op de juiste weg zitten. De route kan onderweg bijgesteld worden, het gaat namelijk over gedrag (bewust en onbewust) en je weet vooraf nooit wat zich onder de waterlijn afspeelt. In elk traject worden individuele medewerkers, teams, management en het bedrijf betrokken. Zo zorgen we voor een duurzaam resultaat!

afspraak maken
coach voor lijf en bedrijf
bedrijfcoaching
organisatie coaching

Vrijblijvende kennismaking

Wat kan jij als coach voor ons bedrijf betekenen? Is dit wel het juiste moment om nu met een coachtraject met een bedrijfscoach te starten? En zo ja, hoe dan? Wil je graag eerst even sparren of verder kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak om kennis te maken in en aan de hand van jouw vraag gaan we kijken wat de juiste route is. Klik op de knop contact hieronder om een afspraak te plannen.

Organisatie coaching

Het begint te piepen en te kraken binnen de organisatie. Er zijn steeds meer signalen. Je voelt dat nu het moment is voor verandering,  maar het lukt niet om het 'probleem' en de 'oplossing' helemaal scherp te krijgen. Er zijn misschien al verschillende pogingen tot verandering gedaan, maar het lukt niet. Waar loopt het vast? 

Jij bent inmiddels zo een vanzelfsprekend onderdeel van het patroon dat je het niet meer herkent. Om daadwerkelijk dingen anders te kunnen doen, heb je inzicht nodig. Inzicht in bestaande patronen, zodat je ze kunt doorbreken en het echt anders kunt doen. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Als coach voor bedrijven help ik jullie inzicht te krijgen in jullie blinde vlek, zodat er positieve verandering ontstaat. In dit traject wordt het hele bedrijf meegenomen: Alle medewerkers en elke afdeling. 

Laten we een afspraak maken!

logo coach voor lijf en bedrijf
organisatie coaching
logo coach voor lijf en bedrijf
team coaching

Teamcoach traject

Wanneer een team te maken heeft met "gedoe" heeft dit impact op de teamleden, maar ook op het bedrijf zelf. Wat speelt er in het team? Ontevreden medewerkers? Minder energie in het team? Praten over elkaar en niet met elkaar? Als bedrijfscoach en teamcoach help ik jullie inzicht te krijgen in de dynamiek van het team en de individuen binnen het team. Kies dit traject om met het team aan de slag te gaan en oude patronen te doorbreken. Neem contact op om een afspraak te maken.

 

Is er meer focus nodig op vitaliteit in plaats van op coaching? Of wil je een leuke workshop voor een teamdag / teamuitje? Neem dan een kijkje op de website van mijn andere bedrijf:

Beter Werkt. 

Beter werkt, aandacht voor vitaliteit op de werkvloer. Samen met Niky en Esther biedt ik programma's aan waarbij de thema's body, food en mind centraal staan. Nieuwsgierig? Neem snel een kijkje op onze website voor meer informatie.

Beter Werkt.

Beter Werkt,
aandacht voor vitaliteit op de werkvloer

Beter Werkt, Bedrijf coaching

Inschrijfformulier

Blijf op de hoogte

Bedankt voor de inzending!

bottom of page